HTML

paleo életstílus - evolúciós orvoslás

Egy paleo életmódot, táplálkozást próbálgató doki tapasztalatai, megfigyelései, gondolatai. Kísérlet a paleo életstílus megtalálására, az evolúciós orvoslás terjesztésére és mindennek ötvözése környezet- és természetvédelemmel, ökológiával, alternatív ötletekkel.

Friss topikok

  • 55fibi: Én most találtam ide, és szeretném megkérdezni, mikor lesz legközelebb ilyen találkozó a Fórumban? (2012.12.05. 15:51) Az a fránya glutén...
  • csigene.eva: Egy kérdés az utolsó mondathoz: "Búcsúzóul egy szolgálati közlemény: 2012. 10. 05-én Paleo Sarok a... (2012.10.05. 12:25) Itt az ősz...
  • Csistván: Kedves Feri! Nem tudom, mi történt Veled, remélem, semmi baj, de szeretnék hozzájárulni e blog fo... (2012.10.02. 12:32) Paleo Sarok
  • Pelle Kriszta: No igen, a kenyér a legnagyobb gond. Nekem (vagyis inkább a férjemnek és a kislányomnak) most egy... (2012.08.22. 13:52) Gyakorlati paleo
  • Pelle Kriszta: Kb. két hónapja paleózunk, néha kompromisszumokkal, de a tej és a glutén 99,9%-ban kimaradt az étk... (2012.08.22. 12:15) A paleo és a gyerekek

Címkék

Paleo-info

2012.04.21. 12:19 paleodoki

Sziasztok, Paleok! 

Örülök, hogy a paleo és gyermekeink kapcsolatáról írt szösszenetem ilyen reakciókat generált, majd igyekszem máskor is keresni a közérdekű témákat. Ebben természetesen Ti is segíthettek hozzászólásaitokkal akár itt, akár a Facebookon.

Most éppen szervezés alatt van a paleo menü kiszállítás a munkahelyemre, már 7 megrendelő van, holnap még néhány embert megkérdezek és terveim szerint hétfőn indulunk... Már megvannak a terveim a következő lépésekre is, de nem akarom lelőni a poént.

A Paleolit táplálkozás-kompromisszumok nélkül (http://www.facebook.com/groups/paleolit/) csoport egyik tagja egy nagyon jó paleos blog gyűjteményt tett közzé, amit utólagos engedelmükkel elloptam: 

 

Paleo oldalak, blogok

(Ha van kedvenc oldalad, nyugodtan add hozzá a listához, de hogy áttekinthető maradjon, ügyelj a formázásra. Első sor: az oldal neve, vastagítva; második sor: internet cím; ha akarsz, ezután írj pár sort az oldalról.)

Tények és tévhitek

www.tenyek-tevhitek.hu/

Szendi Gábor oldala. Szerintem mindenki ismeri. Alap.

Paleo életstílus-evolúciós orvoslás

http://paleostilus.blog.hu

Paleovital

http://paleovital.hu/

Főleg receptek, naponta több is!

Elmira paleo konyhája

http://elmirapaleokonyhaja.blogspot.com/

Mezei Elmira (a Paleo szakácskönyvek szerzője) remek receptjei.

Pocak Panna

http://pocakpanna.blogspot.com/

További receptes paleo oldalak:

http://paleo-inyenc.blogspot.com/2012/02/

http://paprikaandangels.blogspot.com/

 

 

Chris Kresser

http://chriskresser.com/

Chris Kresser blogja paleoról, funkcionális gyógyításról és természetes szülésről. Alapgondolata, hogy túl kell lépni egy „paleolit étrend” követésén a „paleolit minta” („paleolit template”) felé, amiben nem az előírások és a merev szabályok a mérvadóak, hanem az önálló gondolkodás, a kísérletezés, az egyéni körülmények, adottságok figyelembevétele és ezek alapján a számunkra legmegfelelőbb étrend kialakítása.

Mark’s Daily Apple

http://www.marksdailyapple.com/

Mark Sisson blogja napi legalább egy új cikkel. A Primal Blueprint című könyve igazán szórakoztatóan mutatja be, mi a különbség a modern ember és a paleolit korban élt ember életmódja között. A táplálkozással kapcsolatos cikkek mellet ír a mozgás, az alvás és a játék fontosságáról is. Mark a 80-as években triatlonozott, maratont futott, az ironman világbajnokságon 4. helyezést ért el 1982-ben.

Dr. Cate Shanahan

http://drcate.com/

A Deep Nutrition című könyv szerzője. A tradicionális táplálkozás egészségmegőrző szerepét hirdeti. Nem mindenben egyeznek meg a nézetei a paleo elvekkel, a friss tejet például nem tiltja (kivéve ha valakinek laktóz-intoleranciája van).

Paleoparents.com

http://paleoparents.com/

Egy lelkes paleocsalád kalandjairól szól ez a blog, rengeteg hasznos információt nyújtva a paleogyermekek táplálásáról/neveléséről (is).

PaleoCsalád

http://paleocsalad.blogspot.com/

Egy magyar család paleós élményeiről, tapasztalatairól olvashattok itt.

 

Tegnap váltottam néhány szót Tóth Csabával és abban maradtunk, hogy össze kellene gyűjteni a fenti listához hasonlóan a paelo menüt kínáló éttermeket, egyrészt, hogy minél több emberhez elérjen a hír, másrészt szakmai szemmel is megnézhessük mennyire paleo az adott menü... Ehhez várom az infókat mindenkitől!!!

 

Majdnem elfelejtettem: ha bárkinek az esetleges betegsége és a paleo kapcsán bizonytalansága, konfliktusa támad kezelőorvosával, nyugodtan kereshet, szívesen adok tanácsot, segítek.

 

Gondolom mindenki látta, hogy már a hvg.hu is kínál paleo tippeket: www.hvg.hu/gasztronomia/20120420_gasztro_hetvegi_menu

 

Mára egyenlőre ennyi, további szép paleo napot Nektek!

 

 

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://paleostilus.blog.hu/api/trackback/id/tr324464659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paleo Család 2012.04.24. 05:43:01

Kedves Paleodoki!

Köszönjük, hogy minket is megemlítesz a paleo blogok listáján.

Paleo Toll, Bogyó és Lurkó
süti beállítások módosítása