HTML

paleo életstílus - evolúciós orvoslás

Egy paleo életmódot, táplálkozást próbálgató doki tapasztalatai, megfigyelései, gondolatai. Kísérlet a paleo életstílus megtalálására, az evolúciós orvoslás terjesztésére és mindennek ötvözése környezet- és természetvédelemmel, ökológiával, alternatív ötletekkel.

Friss topikok

  • 55fibi: Én most találtam ide, és szeretném megkérdezni, mikor lesz legközelebb ilyen találkozó a Fórumban? (2012.12.05. 15:51) Az a fránya glutén...
  • csigene.eva: Egy kérdés az utolsó mondathoz: "Búcsúzóul egy szolgálati közlemény: 2012. 10. 05-én Paleo Sarok a... (2012.10.05. 12:25) Itt az ősz...
  • Csistván: Kedves Feri! Nem tudom, mi történt Veled, remélem, semmi baj, de szeretnék hozzájárulni e blog fo... (2012.10.02. 12:32) Paleo Sarok
  • Pelle Kriszta: No igen, a kenyér a legnagyobb gond. Nekem (vagyis inkább a férjemnek és a kislányomnak) most egy... (2012.08.22. 13:52) Gyakorlati paleo
  • Pelle Kriszta: Kb. két hónapja paleózunk, néha kompromisszumokkal, de a tej és a glutén 99,9%-ban kimaradt az étk... (2012.08.22. 12:15) A paleo és a gyerekek

Címkék

Nyár van...

2012.07.04. 14:02 paleodoki

Kedves Paleok!

 

A kánikula rám is hatással van, ezért nehezebben megy az írás, pedig a napi nyolc órámat (munkaidő) légkondicionált helyen töltöm. Ez összességében kellemes, már-már fázom, de utána annál jobban zokon esik a forróság. Ez sem gátol meg minket nejemmel abban, hogy biciklivel közlekedjünk és megtegyük a napi 22 kilométerünket.

Ennek kapcsán jutott eszembe, hogy paleo ide, vagy oda, a paleoval összefüggésben csak táplálkozásról és D-vitamin pótlásról és betegségekről esik szó. Mindeközben megfeledkezünk a szerintem egyik legfontosabbról, amit már anno a felvilágosodás úttörői megfogalmaztak: Vissza a természethez!!!

Magyarán mivel jó az idő, menjünk ki a szabadba minél többször, minél hosszabb időre, gyűjtsünk be minél több D-vitamint ingyen. Tudom, hogy az okosok szerint a 37. szélességi foktól északra kevés az UVB sugárzás, de a kevésből is próbáljunk meg minél többet hasznosítani, rendezzünk   D-vitamin partit a magunk és családunk kedvére és egészségére, csak a leégésre vigyázzunk! Aki van olyan szerencsés, mint én és rendelkezik kerttel, töltsön kint minden időt, amit csak lehet (legszívesebben kint is aludnánk, ha a szúnyogok hagynának...), elvégre tennivaló mindig akad, de ha épp nincs semmi, akkor is lehet gyönyörködni a virágokban, mi reggel kávézás közben a fecskéket szoktuk figyelni.

Mellesleg a sokat emlegetett és a paleo életmód alapjául szolgáló természeti népek is attól természetiek, hogy naphosszat a szabadban „múlatják” idejüket. Persze nekünk dolgozni kell a megélhetésünkhöz, ez legtöbbünknek napi 8 óra zárt helyen tartózkodást jelent, de éppen ezért kell mindent megpróbálni, hogy a maradék időben kompenzáljuk ezt a bezártságot.

A paleo táplálkozásról egy gondolat: sokakkal találkoztam már, akik fontolgatják a dolog kipróbálását, de még mindig ott tartanak, hogy elméletileg milyen nehézségei vannak a paleo étrendnek, anélkül, hogy egyszer is kipróbálták volna, akár csak egy hétig is... Pedig, mint már az elején írtam róla, az, hogy egy-egy étkezés, vagy egy-egy nap paleo, az még vajmi kevés, az nem paleo, soha nem is lesz az.

Na de félre a morgással! Szép az idő, süt a nap, meleg van, gyűlik a D-vitamin... Viszont várom az ötleteket, leírásokat: ki hogyan és mennyit mozog?

Végül szolgálati közlemény újra: 2012. 07. 07-én Debrecenben a Fórum Bevásárlóközpontban a Libri Könyváruházban 10 órai kezdettel Paleo Sarok a Debreceni Paleo Klub szervezésében. Mindenkit szeretettel várunk! Kedvenc receptjét senki se hagyja otthon! Egy kis paleo nasit bárki hozhat! 

 

További szép paleo napot Nektek!!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paleostilus.blog.hu/api/trackback/id/tr704629033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása