HTML

paleo életstílus - evolúciós orvoslás

Egy paleo életmódot, táplálkozást próbálgató doki tapasztalatai, megfigyelései, gondolatai. Kísérlet a paleo életstílus megtalálására, az evolúciós orvoslás terjesztésére és mindennek ötvözése környezet- és természetvédelemmel, ökológiával, alternatív ötletekkel.

Friss topikok

  • 55fibi: Én most találtam ide, és szeretném megkérdezni, mikor lesz legközelebb ilyen találkozó a Fórumban? (2012.12.05. 15:51) Az a fránya glutén...
  • csigene.eva: Egy kérdés az utolsó mondathoz: "Búcsúzóul egy szolgálati közlemény: 2012. 10. 05-én Paleo Sarok a... (2012.10.05. 12:25) Itt az ősz...
  • Csistván: Kedves Feri! Nem tudom, mi történt Veled, remélem, semmi baj, de szeretnék hozzájárulni e blog fo... (2012.10.02. 12:32) Paleo Sarok
  • Pelle Kriszta: No igen, a kenyér a legnagyobb gond. Nekem (vagyis inkább a férjemnek és a kislányomnak) most egy... (2012.08.22. 13:52) Gyakorlati paleo
  • Pelle Kriszta: Kb. két hónapja paleózunk, néha kompromisszumokkal, de a tej és a glutén 99,9%-ban kimaradt az étk... (2012.08.22. 12:15) A paleo és a gyerekek

Címkék

Képek a paleokertből...

2012.04.16. 21:10 paleodoki

Sziasztok!

Ami tegnap nem sikerült az időjárás miatt, azt most sikerült pótolni. Íme:  http://www.facebook.com/media/set/?set=a.389854461046858.91080.100000669219403&type=1

Ma érkezett egy komment scr nevű kedves olvasómtól, amiben leírja, hogy nem igazán érti a gabonák megbélyegzését a paleo által.

Szóval a dolog több részből áll: egyrészt a szénhidráttartalom, ami a régen fogyasztott gabonákban is ugyanúgy megvolt, mint a maiakban.

A másik fontos dolog a gabona fehérjetartalma, ez a nemesítés miatt az utóbbi évszázadokban egyre nőtt, hiszen az volt a cél, hogy a konyhatechnika szempontjából minél könnyebben kezelhető lisztet kapjanak. Ez a megnövekedett fehérjetartalom nagyon sok problémát okoz, a szivárgó bél szindróma segítségével növeli a különböző immunológiai és allergiás betegségek előfordulásának gyakoriságát.

Harmadik fontos szempont, hogy bár gabonaféléket évszázadok óta fogyasztunk, ezek mennyisége illetve aránya az összes kalória bevitelen belül az elmúlt száz évben nőtt meg ugrásszerűen... 

Dióhéjban ennyit a gabonákról, ha bárki részletekre kíváncsi, ajánlom Szendi Gábor Paleolit táplálkozás könyvének Veszélyes kenyér című fejezetét.

Szép álmokat mindenkinek!!! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paleostilus.blog.hu/api/trackback/id/tr734455559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.